De mooiste vloertrends van 2022
Een nieuw jaar is begonnen en het is tijd om alle trends op het gebied van vloeren voor 2022 op een rijtje te zetten. Blijven de trends van afgelopen jaar zich ontwikkelen of worden we verrast met nieuwe dingen? Een vloer is de basis van jouw thuis en heeft een grote invloed op de rest van je interieur. Blijf up-to-date met de volgende trends!

Trend 1: een klassieke visgraat vloer
Deze vloer is sinds een paar jaar geleden niet meer weg te denken. Bij een visgraat vloer van hout, laminaat of pvc zijn de planken loodrecht op elkaar geplaatst en niet naast elkaar zoals we gewend zijn. Door het loodrecht op elkaar plaatsen van de planken ontstaat er een soort trap-effect. Dit effect noemen we ook wel een visgraat-effect. Het is een moeilijke en arbeidsintensieve techniek om een vloer te leggen, maar het eindresultaat is prachtig. Door zijn beauty zien we hem ook vaak terugkomen in televisieprogramma’s, tijdschriften en op social media.

Een visgraatvloer is een goede keuze wanneer je een klassieke en tijdloze vloer wilt leggen, en je net iets anders wilt dan een vloer waar de planken naast elkaar geplaatst worden. Houd er wel rekening mee dat een visgraatvloer een druk patroon is. Vraag daarom bij jezelf af of het bij jouw stijl en interieur past. Ook is het belangrijk om te kijken naar de ruimte waarin de vloer geplaatst wordt, zal de vloer een toevoeging zijn voor jouw ruimte? Als je de vloer in een kamer met veel hoeken legt, kan dit wat druk ogen. Beeld je kamer daarom visueel in met deze prachtige vloer!

Trend 2: Natuurlijke materialen
Breng de natuurlijke look en feel naar binnen met het gebruik van natuurlijke materialen. Deze trend zien we terug in huis accessoires en ook in vloeren. Met natuurlijke tinten zit je altijd goed. Kies daarom voor een vloer met een hout look, dit is tijdloos en staat in elk interieur mooi.

Een andere manier om natuurlijke materialen in huis te halen is door het plaatsen van een vloer van natuurlijke stenen. Deze vloeren zijn makkelijk te onderhouden en geven een rustieke uitstraling.

Trend 3: Donker en licht
Het creëren van contrast in het interieur is een goede zet. Het gebruik van zwart in huizen is steeds meer geworden. Zwarte keukens, zwarte muren en allerlei accessoires in zwart. Met de opkomst van het gebruik van de kleur zwart zijn ook andere donkere kleuren weer helemaal in. Donkerbruin is hier een voorbeeld van. De trend van het donkere kleurgebruik is ook te zien in de vloertrends. Met een mooie donkere houten vloer kan je alle kanten op. Wanneer je je interieur aanvult met zwarte en lichte meubelen creëer je een mooi evenwicht en moderne look in je huis.

Breng de trend in huis
Deze trends in je eigen huis toepassen? Bij BeboParket.nl hebben we een uitgebreid assortiment vloeren. Kijk snel op onze website voor de opties!

Menu