Afvallen door sporten

Afvallen door sporten klinkt misschien cliché, maar de beste manier van afvallen is een gezonde levensstijl aan houden. Het is niet gewoon een kwestie van minder eten maar ook een kwestie van gezond eten. Daarnaast is beweging zeker iets wat niet onderschat moet worden als het om afvallen gaat.

Dagelijks bewegen is noodzakelijk voor een gezond leefpatroon

Dat bewegen belangrijk is dat is iedereen wel bekend en dat je met bewegen kunt afvallen klinkt de meeste mensen ook wel bekend in de oren. Alleen werkt het helaas niet zo eenvoudig. Helaas is het niet zo dat je begint met vet verbranden op het moment dat je op de fiets stapt. Met afvallen door sporten duurt het ongeveer 20 minuten na aanvang van intensieve beweging voordat jouw lichaam begint aan het verbranden van lichaamsvet. Het is dus van belang dat je een combinatie van gezond eten met veel bewegen kiest om optimaal vet te verbranden.

Spieren zijn belangrijk om meer vet te verbranden

Staar je niet blind op het gewicht dat de weegschaal aan geeft. Zorg er in plaats daarvan voor dat een groter deel van jouw lichaamsgewicht uit spieren bestaat. Spieren zijn zwaarder dan vet maar ze verbruiken ook constant energie en verbranden daardoor meer vet. Dit doen ze ook op de momenten dat je niet aan het sporten bent. Wanneer je dus veel met lichaamsbeweging bezig bent bestaat jouw lichaamsgewicht voor een groter aandeel uit spieren in plaats van lichaamsvet. Hierdoor val je dus makkelijker af.

Weersta de verleiding van lijnen en nog eens lijnen

De meeste mensen die willen afvallen gaan eenvoudig lijnen. Maar dit is slechts op korte termijn een manier om gewicht kwijt te raken. Wanneer je gaat lijnen raak je in de eerste instantie alleen maar water kwijt. Daarna begint het lichaam met het verbranden van de spieren. En daarna pas met het verbranden van vet. Het mag dus wel duidelijk zijn dat jouw lichaam met minder spierweefsel makkelijker in staat is om weer vet op te slaan. En daar komt dus het beruchte jojo effect om de hoek kijken.

Wil je dus echt vet kwijt raken dan moet je dus eenvoudig gezegd. Meer gaan sporten en bewegen. En gezonder eten in plaats van minder eten. Het is een kwestie van jouw levensstijl aan te passen aan een levensstijl die meer in harmonie is met de natuur van het menselijk lichaam. Neem de fiets in plaats van de auto. Kook zelf een gezonde maaltijd in plaats van kant en klare maaltijden. En zorg ervoor dat je voldoende beweging krijgt.

Menu