Koolhydraatarm fruit om af te vallen

Koolhydraatarm fruit is een bron van vitamines, mineralen, voedingsvezels en antioxidanten. Let op dat sommige fruitsoorten veel koolhydraten kunnen bevatten. Er zijn een beperkt aantal fruitsoorten die toegestaan zijn bij een koolhydraatarm dieet. In dit artikel vind je een opsomming met koolhydraatarme fruitsoorten.

Wanneer wel en niet koolhydraatarm fruit

De richtlijnen van sommige koolhydraatarme diëten verschillen nogal op het gebied van fruit. Het South Beach dieet kijkt vooral naar de glycemische index en de glycemische lading van het fruit. Het Atkins dieet probeert zoveel mogelijk koolhydraten te beperken. Om het aantal koolhydraten in je dieet te beperken is het daarom belangrijk om goed naar het aantal koolhydraten in het fruit te kijken. Houd je strikt aan het dieet wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt. Anders is het zonde van je tijd, geld, maar voor je gezondheid.

Fruit

De meeste fruitsoorten bevatten veel koolhydraten. De oorzaak is de zoete smaak door fruitsuiker. Er zijn wel een aantal fruitsoorten die je kunt eten bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Kokosvlees, pruimen en cantaloupe meloen zijn goed voorbeelden van een koolhydraatarm dieet. Goede fruitsoorten voor een koolhydraatarm dieet zijn bijvoorbeeld kokosvlees, pruimen en cantaloupe meloen.

Bessen

blauwe bessen

Bessen bevatten over het algemeen minder koolhydraten. Met name frambozen, bramen en aardbeien kun je zonder problemen eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Verse blauwe bessen bevatten iets meer koolhydraten. Op de bovenstaande afbeelding zie je koolhydraatarme bessen.

koolhydraatarm fruit

Hieronder een overzicht van alle koolhydraatarme fruitsoorten. De fruitsoorten zijn gesorteerd op de hoeveelheid koolhydraten per portie (van laag naar hoog).

Menu