Hoe val je snel af?

Voor de zomer snel nog een paar kilo afvallen? Er zijn een aantal manieren die helpen bij snel en gezond afvallen. Om je hiermee op weg te helpen geven we je hier graag een aantal tips om af te vallen.

Je wilt als het even kan natuurlijk zo snel mogelijk een paar kilo kwijt zodat je deze zomer weer heerlijk in bikini of badpak kan pronken. Maar vergeet niet als je snel wilt afvallen dit op een gezonde manier te doen. Dagenlang bijna niets eten is niet zo goed voor je lichaam. Daarnaast is het ook fijn dat het op een gemakkelijke wijze gaat die je ook goed kan volhouden. Hoe val je snel af? met de volgende tips om af te vallen kom je sneller op je streefgewicht. 

Weg met te veel en ongezonde suikers 

Hoe val je snel af? Begin dan eens met het vermijden van voedingsmiddelen waar veel suiker inzit. Frisdrank kan je beter laten staan. In 1 blikje cola zit al meer dan 31 gram suiker. Drink je veel frisdrank dan is dit een goede optie om mee te beginnen. Probeer ook je koffie of thee zonder suiker te drinken. In het begin is het best even wennen. Maar op den duur wen je er echt aan en je gaat dan ook aan je lichaam voelen dat je wat meer energie krijgt. Je zal ook gaan merken dat je nu sneller afvalt als je minder suiker eet.Dit is een goede tip voor om aan te werken wanneer je snel en gemakkelijk wilt afvallen.

Minderen van zout

Een andere goede tip om af te vallen is het zo min mogelijk eten van zout. In kant en klare producten zit veel zout. Vaak wordt zout niet alleen omschreven op het etiket onder de naam “zout”. Producenten hebben dit verborgen onder andere benamingen waarvan de meeste consumenten niet weten dat dit zout betekent. Probeer daarom zo veel mogelijk zelf klaar te maken en hier zo min mogelijk zout in toe te voegen. (artikel zoeken die dit kan beargumenteren – linken). 

Het eten van zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht gaat vasthouden. Daardoor kan je ook zwaarder worden. Wanneer je zo min  mogelijk zout eet zal je lichaam het vocht afdrijven. Dit zal uiteindelijk een enorme bijdrage leveren aan je gewichtsafname. Snel en gezond afvallen wordt ineens een stuk makkelijker. Om je maaltijden toch wat meer smaak te geven kan je kiezen voor wat andere kruiden of specerijen. Zoals bijvoorbeeld zwarte peper of kaneel. 

Beweging in je week of dagplanning

Wil je snel en gemakkelijk afvallen? Dan is meer bewegen een belangrijk sleutel tot succes. Laat beweging een belangrijk onderdeel van je dag of weekplanning worden. Naast je drukke baan, kinderen, andere hobbies is het lastig om er soms de tijd voor te vinden. Maar het is heel erg belangrijk om er wat tijd voor vrij te maken. Een half uurtje per dag intenties sporten of een paar uur in de week. Goed voor de conditie en het afvallen. Kies daarom voor een sport of een manier van bewegen die je leuk vindt om te doen. Dit helpt om het meer bewegen daadwerkelijk vol te houden. Lukt het je niet alleen? Vraag een vriend, vriendin of partner die bereid is om met je mee te gaan. Je gaat ook merken dat je door het bewegen een betere conditie opbouwt.

Zorg goed voor jezelf 

Stress is een belangrijke factor bij het aankomen. Door spanning en stress te verminderen val je ook af. Hoe val je snel af met stress verminderen? Stress kan door van alles komen, werk, een studie, kinderen, relaties of familie. Je lichaam maakt door deze spanning stresshormonen aan. Deze stresshormonen vliegen met hoge snelheid door je bloedbaan. Hierdoor krijgt je lichaam een soort seintje waardoor het gemakkelijk vet opslaat.

Het kan in alle chaos soms lastig zijn om rust te vinden voor jezelf. Stressvermindering heeft een positief effect op je gewichtsverlies. Een van de tips om af te vallen is je stress en spanning zoveel mogelijk te verminderen. Om de stress te verminderen kan je proberen om ontspanningsoefeningen te doen, zoals yoga of meditatie. Dagelijkse meditatie helpt bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon, regelmatig te bewegen, discipline en zelfliefde. We hadden het net al even over meer bewegen. 

Weg met snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten vind je vooral in snoep, koek en frisdrank. Probeer deze snelle koolhydraten te vermijden. In plaats daarvan kies je voor volkoren producten. Zoals volkorenbrood, volkoren pasta etc. Het helpt je om sneller een verzadigd gevoel te krijgen. De voedingsstoffen uit volkoren producten worden langzamer opgenomen door je lichaam dit in vergelijking met de voedingsstoffen in bijvoorbeeld wit brood. Dan heb je na een korte tijd alweer een hongergevoel. Je eet van witbrood veel meer om hetzelfde verzadigde gevoel te krijgen. Hoe val je snel af? Door snelle koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. Met volkoren producten heb je veel minder last van een hongergevoel wat weer een positieve bijdrage levert aan het hele proces van snel en gezond afvallen.

Voldoende eiwitten

Eiwit is een voedingsstof die ervoor zorgt dat dat je bloedsuikerspiegel niet snel omhoog gaat. Het levert ook een positieve bijdrage aan het voorkomen van een hongergevoel. Daarnaast zijn eiwitten een belangrijke voedingsstof naast het sporten. Eiwitten zorgen er namelijk voor het vervangen van bestaande cellen en beschadigd eiwit. Doordat je minder last krijgt van een hongergevoel. Ben je ook minder geneigd om tussendoor een koekje of iets te pakken. Dit helpt bij gezond en gemakkelijk afvallen. Wil je meer eiwit toevoegen aan je maaltijd? Neem dan wat vaker peulvruchten, Tofu, vis of kwark.

Een feestje met groente en fruit

Afvallen betekent dat je bepaalde voedingsmiddelen of stoffen moet vermijden. Toch betekent dit niet dat je nooit meer iets lekkers mag eten. Gevarieerd en gezond eten over de dag is het belangrijkste. Daarnaast kan je met groentes die je lekker vind heerlijke gerechten maken. Het lekkere is is dat je groente en ook fruit bij aan al je maaltijden kan toevoegen. Maak er een feestje van met groente. Een heerlijke salade of een lekker smoothie met groente zijn een paar voorbeelden. Vind je het lastig om een gezonde snack te kiezen. Neem dan een stukje komkommer of een paar cherrytomaatjes. Wissel bij je maaltijd ook lekker af met verschillende soorten groente en of fruit. Dit helpt om en bij het snel en gezond afvallen

Menu