Gezond minder eten en meer bewegen

Gezond minder eten en meer bewegen is de sleutel om verantwoord af te vallen. Het begint met de juiste mindset. Wanneer je aan afvallen denkt denk je aan minder eten. Aan het tellen van calorieén en zo min mogelijk onnodige voedingsstoffen tot je nemen. En zie daar, de weegschaal geeft een steeds lager gewicht aan. Daar word je uiteraard blij van want je boekt resultaat. Helaas is er een klein addertje onder het gras. Want nadat je lekker bent af gevallen en weer terug gaat naar je gewone eet patroon komen de kilo’s er net zo snel weer aan als dat ze er af gegaan zijn. En als je helemaal pech hebt krijg je er ook nog een paar kilo’s als bonus bij op.

Je lichaam gaat in de spaarstand

Ons lichaam is niet ingesteld op een wereld waar calorierijk voedsel bijna oneindig voorradig is en waar wij bijna geen lichamelijke inspanning hoeven te verrichten om dingen gedaan te krijgen. Jou lichaam ziet de tijd van weinig voedsel als een hongersnood die onze voorouders door de eeuwen heen al verschillende malen hebben meegemaakt. En neemt maatregelen om de verbranding op een laag peil te krijgen. Jouw lichaam zal daarom niet gelijk beginnen met het verbranden van vetreserves maar begint met het afbreken van de spieren. Hierdoor gaat jouw verbranding omlaag want spiermassa verbrand nu eenmaal veel calorieën. Dus nadat je veel kilo’s bent kwijt geraakt is jouw lichaam in staat om de reserves weer snel aan te vullen met vet.

Stap over naar een gezond leefpatroon

De enige manier om gezond te worden is over te stappen naar een gezonder leefpatroon. Een patroon dat meer aansluit bij de natuurlijke manier van leven voor een mens. Het is niet gewoon een kwestie van eenvoudig minder eten, maar vooral een kwestie van gezonder eten en meer bewegen. Gezondere voeding dan de kant en klare maaltijden n de supermarkt. En de vele vette en zoete versnaperingen dat ons dagelijks verleidt te laten staan. Probeer regelmatig iets te eten, maar inplaats van de ongezonde snacks kun je beter iets gezonders eten. Daarnaast is het verstandig om wat minder vaak de auto te nemen maar wat vaker te lopen of te fietsen. En wanneer je een zittend beroep hebt waarbij je weinig lichaamsbeweging krijgt is het verstandig om te gaan sporten zodat je meer beweging krijgt.

De enige duurzame manier van afvallen is een combinatie van gezonder eten en meer bewegen. Het is een kwestie van jou levensstijl aan te passen naar een levensstijl dat gezonder is en meer in overeenstemming met hoe jouw lichaam werkt.

Menu