Beste voeding voor afvallenDe juiste voeding voor het afvallen

Het afvallen is nooit makkelijk geweest. Mensen die af willen vallen hebben eigenlijk direct te maken met een paar problemen die hun leven moeilijker maken. In de eerste plaats komt natuurlijk het uithoudingsvermogen in de problemen. Het gevoel trek te hebben en dan niet te kunnen eten omdat je dieet nu net even geen voeding toelaat. Dat houdt niemand erg lang vol.

De gezondheid is belangrijk

Dan is daar ook nog de gezondheid. Die is al niet optimaal bij een te hoog gewicht. Vaak gaat overgewicht gepaard met kwalen en ziekten. Diabetes is dan de eerste, maar overgewicht veroorzaakt ook vermoeidheidsverschijnselen bijvoorbeeld. De gewrichten moeten ook al meer dragen en meer gewicht bewegen dan waar ze voor gebouwd zijn.

Een dieet moet voldoen aan een erg belangrijke voorwaarde, het moet goed zijn voor de gezondheid, zowel tijdens het afvallen als daarna. Natuurlijk is het mogelijk heel snel af te vallen, ga eenvoudig minder water drinken, maar dat is zeker niet gezond te noemen.

Een dieet moet bestaan uit gezonde voeding, er moeten hulpmiddelen gevonden worden om het vol te kunnen houden en het dieet moet goed in de gaten gehouden worden. Afvallen is dus altijd beter onder begeleiding van een voedingscoach.

Begeleiding met een voedingscoach

Een voedingscoach gaat u begeleiden door het programma van recepten en maaltijden dat heel makkelijk aangepast kan worden aan jouw manier van leven. de nadruk ligt daarbij duidelijk op de gezondheid. Gezond en blijvend afvallen kan alleen met een programma dat blijvend is. Een dieet volgen of pillen slikken om af te vallen totdat men een streefgewicht bereikt heeft, om dan het dieet of de pillen weer aan de kant te zetten, dat werkt niet.
Gezond afvallen, dat moet je natuurlijk zelf doen. En het is belangrijk dat je daarbij een dieet volgt dat ook resultaten laat zien op de lange termijn, om het zogenaamde jojo effect te voorkomen. Wil je meer weten over sporten en afvallen met begeleiding? Klik dan hier.

Menu