Wat is cellulitis?

Voordat je cellulitis gaat behandelen moet je exact weten wat het is. Cellulitis noemt men ook de sinaasappelhuid .Cellulitis is geen ziekte maar iets wat bij veel vrouwen voorkomt. De huid verliest als het ware zijn gladheid door de vetstructuur en hormoonschommelingen anderzijds. De meeste vrouwen krijgen dit vooral op de billen en dijen omdat daar het meeste vetweefsel onderhuids ligt.

Cellulitis heeft geen aparte oorzaak maar is een combinatie van verschillende factoren zoals de levensstijl, dieet en jojo-effect, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en de leeftijd. Een van de hormonen die het meeste bijbrengt tot de sinaasappelhuid is het hormoon Oestrogeen. De erfelijke factor speelt hier ook een grote rol. De vetcellen onder de huid nemen toe in volume en vochtophoping en de toename van bindweefsel maken van de mooie huid een oneffen vlak.

Welke soorten cellulitis zijn er?

Vetcellulitis: Deze cellulitis doet geen pijn als men er in knijpt. Het bevindt zich meestal op de heupen en de dijen. De oorzaak hiervan is te weinig bewegen en vetrijk eten.
Vochtcellulitis: De huid voelt soepel aan maar vertoont wat deukjes. Komt voor bij de meeste zittende beroepen.
Vezelcellulitis: De cellulitis is hard en heel zichtbaar. De huid heeft een lichtpaarse kleur en wordt pijnlijk als men er in knijpt.

Op welke lichaamsdelen kan men de sinaasappelhuid verwachten?

Zoals al eerder gezegd is de meest voorkomende plaats waar we de sinaasappelhuid vinden, zijn de dijen en billen, maar het komt ook voor op de buik en bovenarmen.

Kan je cellulitis vermijden?

Cellulitis kun je behandelen door afvallen en gezonde voeding. Je kan het vermijden door evenwichtig te eten en veel te sporten maar door de combinatie van allerhande andere factoren die we niet onder controle hebben, is het soms moeilijk dit te voorkomen. En natuurlijk hangt het af van de drie soorten je hebt.

Kan je cellulitis dan verminderen?

– Door heel veel te gaan sporten, meer bepaald fietsen of steppen.
– Het stimuleren van de bloedsomloop door massages
– Ontgiften kan ook helpen om te verminderen
– Door een anti cellulitis massages bij erkende centra of schoonheidszaken.
– Een dieet waar je vet en suikers mee vermijd.

Menu